Régi szép idők
Tippek,akár évezredekkel korábbról,a mai szépségért

MENÜ

Akárhonnan nézem,elég érdekes hajszerkezetek jönnek velem szembe az utcán és némelyiket egyszerűen nem tudom hova tenni.Elhiszem,hogy mindenki szeretne néha változtatni,de attól,mert valakinek pl. kék szeme és a naptól csak épp egy picit megkapott bőre van,nem biztos,hogy jó,ha az eredeti sötét hajszínét lecseréli egy lenszőkére.Ezt egy,a háború után kiadott könyv nagyon egyszerűen indokolja.

"Nyugodjunk bele abba,hogy ne térjünk el túlságosan eredeti hajszínünktől,mert szemünk és a bőrünk színével ritkán egyezik az idegen árnyalat."

Egyszerűnek hangzik,de mégsem az.

Nekem is egy tanulópénz volt az eddigi színváltó-mániám.Az eredeti sötétbarna hajamat először rózsaszínre festettem ami minden volt csak szép nem.Ezután következett a fekete ami már egy fokkal jobb volt.Még a sötétebb vörös vagy épp sötétpiros haj sem ütött el annyira.Aztán persze ki akartam próbálni a szőkét.Festette fodrász,barátnő és jómagam,az eredmény viszont mindig ugyanolyan természetellenes maradt.

Ennél fogva,ha valaki változást szeretne akkor persze,próbáljon ki több hajszínt elvégre lehet,hogy a természet téved és talál olyat ami sokkal jobban illik az arcához és az egyéniségéhez,de ez nagyon ritka.És bármennyire azt mondjuk,hogy nem érdekel a többi ember véleménye,kénytelenek vagyunk belátni,hogy valahol de.Ha mást nem,barátainknak higgyük el amikor azt mondják,hogy nem illik hozzánk az új szín vagy vegyük észre amikor a mosoly a rég nem látott barátnő arcára fagy.

És miután ilyen szépen felbosszantottam mindenkit az okoskodásommal,jöjjön néhány tipp

 

A különböző hajszínek és típusok más bánásmódot igényelnek,de a csalán az ami mindegyiknek jót tesz.A vérkeringést serkentő hatása miatt javítjaa hajhagymák vérellátását amitől a haj erős,egészséges,fényes és dús lesz,emellett pedig kicsivel gyorsabban is nő.Gyakran ajánlották kopaszodás megelőzésére vagy enyhébb esetekben a visszafordítására.Télen különösen jót tesz a csalánfőzetes hajmosás.

Ehhez 4-5 maréknyi friss vagy szárított csalán kell amit kb. 5 liter hideg vízben,lassú tűzön forrásig melegítünk.Amikor felforraltuk vegyük le a tűzről és hagyjuk 5 percig állni.Ezzel a főzettel mossunk hajat és jó alaposan masszírozzuk a fejbőrbe illetve a hajba,hagyjuk rajta 10 percig legalább.

A sötét hajjal rendelkező embereknek jól jöhet a diófőzet amit meg is toldhatunk pár babérlevéllel vagy a bátrabbak egy kevés kávéval.Ehhez 1 púpozott teáskanál,apróra vágott diólevél kell amit negyed liter forrásban lévő vízzel leöntünk.Aki akar az ebbe dobja bele a babérlevelet vagy a kávét.Ezt szintén hagyjuk állni mielőtt használnánk.

Hasonló módszerrel élhetnek a szőkék és azok a szőkésbarnák akik világosabb hajszínt szeretnének.Nekik a kamillafőzet a legjobb megoldás ami szintén egészségessé és puhává teszi hajat.Egy púpozott teáskanál kamillát teszünk negyed liter vízbe és felforraljuk.Miután megült alaposan átmasszírozzuk vele a hajat és a fejbőrt.

A sötétebb vörösek kiemelhetik a haj vöröses fényét(ám lehet,hogy sötétít egy-két árnyalatot),ha hennafüvet meleg vízzel kevernek el,hogy az paszta állagú legyen.Ezt a keveréket még melegen kell a hajra kenni és hatni hagyni.Ez erősíti is a hajat.Akik viszont világosabb vörösek vagy csak erősíteni szeretnék a hatást azok vöröshagyma száraz héjából készítsenek főzetet és azzal mossanak hajat.

Ezek a módszerek már nagyon régóta élnek,de egyre többen feledkeznek meg róluk,pedig káros hatások nélkül teszik ragyogóbbá a hajsznt.Elvégre a fej éke a haj ami csak akkor lehet valóban az,ha a lehető legegészségesebb.Ettől függetlenül festett hajra is alkalmazhatóak csak akkor persze nem az eredeti színnek megfelelő főzetet használjuk.

 

Hennás hajfestés

 

 

Asztali nézet